lördag 5 november 2011

Kronjuvelerna

Såg igår en helt ljuvlig film.
I all sin otäckhet.
En saga.
Kronjuvelerna.

Har inte fått så där helt outstanding kritik.
Men jag tycker att den är riktigt, riktigt bra.
Storyn. Skådespeleriet. Filmmanéret.

Här är några av recensionerna - bryer er inte om stjärnor, getingar mm men bli nyfikna på historien:
Expressen
IMDb
DN
Svd

Och efter en kommentar av Leif Mohlin så kompletterar jag med:
Sydsvenskan och
Sydsvenskan webbtv

5 kommentarer:

Leif Mohlin sa...

JAAA!

Leif Mohlin sa...

Nu är jag lite partisk. Men är enig. Det är en väldigt bra historia som Ella gjort magiskt fin.

Leif Mohlin sa...

och så är inte de lysande recensionerna som i Sydsvenskan med i din samling.

Agneta sa...

Leif; Har kompletterat med länkar till Sydsvenskan - tack för tipset. Och visst har Ella Lemhage åstadkommit magi, och där har väl även du lämnat din del.
Jag vill samtidigt passa på att tacka dig för Kommissionen och Breaking the Waves. Breaking... är fortfarande den mest rysliga, gripande, snudd på outhärdliga film jag sett. Tänker ibland att jag ska se om den, men har hittills inte lyckats uppbåda styrka nog. En filmupplevelse helt utöver något annat.

Leif Mohlin sa...

Tackar. Inte minst Kommissionen är jag glad över att ha fått vara en del av. Tycker nu med perspektiv att vi hade kunnat gjort den lite annorlunda estetiskt. Men är väldigt glad för att vi diskuterade politik i en sorts krigspelsliknande historia. Vi nådde ockkså väldigt bra ut bland folk, dvs om de inte jobbade med kultur. Då var det svårt.

Med all respekt för de TV-serier som görs så skulle jag gärna jobba med serier som är superpolitiska som amerikanska serier kan vara som t ex brothers & Sisters eller för den delen Madmen.
Hoppas mkt på den kommande "Äkta människor" i och för sig. Men annars lyser den intelligenta politiska hanteringen med sin frånvaro i deckarlandet Sverige.

Ella använde Sydamerikansk magisk realism som inspiration. Men också Tim Burton så klart. Lite mer oväntat: Jane Campion och en Ängel under mitt bord. Den har inte magisk realism. Men väl de gröna kullarna och naturen.
Nu är det min tur att få tacka för en väldigt bra och inspirerande blogg. Läser den ofta med stor behållning.
Sen ger man sig gärna till känna när ett projekt jag offrat så mycket för som Kronjuvlerna. Jag har jobbat med det från 2007, givit mig själv en för låg lön , jobbat dag och natt för att det skall bli av och så bra så möjligt. Vi är många hjältar i det projektet. Ohc jag är väldigt stolt över vad vi skapat!! Leif