onsdag 4 september 2013

Snart landar örnen

Imorgon anländer President Obama till Stockholm.
Bland allt det myckna som sagts och skrivits inför detta besök, så har alltför mycket präglats av negativism, kritik. Expressens ledare idag skriver klokt om detta och jag håller med.

"För första gången någonsin avlägger en amerikansk president ett bilateralt besök i Sverige. Det är stort. Det är ett utomordentligt erkännande för ett litet land som vårt.
....
Sverige ska naturligtvis inte knäfalla inför USA, men det vore önskvärt med en mer öppen relation där man påtalar de gemensamma intressen som våra länder faktiskt har.
....
I stället för att hålla en allmän moralpredikan för Obama bör Reinfeldt och Bildt koncentrera sig på frågor där det finns gemensamma intressen och där Sverige har en chans att påverka.

Och vi kan faktiskt ägna en tanke åt vad den amerikanska presidenten har att lära oss - exempelvis om vårt grandiosa svek mot en av de största svenskarna genom tiderna, Raoul Wallenberg."
Läs gärna hela ledaren.

Welcome, Mr President!

......................................................
Barack Obamas "Yes We Can-speech" i New Hampshire 2008.
Så följer du Obamas besök i SVT
Obamas besök i Sverige LIVE på TV4
SvD: USA:s ambassadör om Obamas Sverigebesök
Expressen: Så blir Obamas besök i Sverige
GP: Sverige hyllas inför Obamas besök
Journalisten: 300 journalister täcker Barack Obamas besök
VLT: Klimat och handel på Obama-program
SvD: Obamabesök prestige för regeringen
Expressen: Här är Barack Obamas superplan (inkl fakta om övriga flygplan, helikoptrar, bilar, rådgivare, läkare mm mm som följer med presidenten till Sverige)
UDBloggen: Med måttband och tidtagarur inför Obamas besök
DN: Obama kommer till Sverige

2 kommentarer:

thove sa...

Att det blir ett så enormt säerhetspådrag är förståeligt men närmast fånigt. Undrar hur många svenskars vardag som blir ogenomförbar och hur mångas löner som blir lidande av att allt stängs ner. Tycker du att Obamas besök är någonting bra? Jag har gjort en omröstning på plusett: http://www.plusett.nu/omrostning-3478/tycker-du-att-det-ar-bra-att-obama-besoker-sverige

Agneta sa...

Thove; jag tycker, som du nog förstår, att Obamas besök är bra. Inte minst för relationer och handel mellan våra båda länder. Jag ska gå in och rösta på den omröstning som du startat.