tisdag 2 februari 2010

Birgitta Ohlsson - EU-minister

Det här skulle kunna bli en hur lång blogg som helst över Birgittas alla kvaliteter.

På språng till diverse möten måste jag nöja mig med att säga:

Grattis Birgitta!
Bra gjort, regeringen!
Sverige har fått ytterligare en rakryggad, engagerad EU-minister.
Bra för Sverige. Bra för EU. Bra för alla de viktiga frågor som bara kan lösas över nationsgränserna.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Stark liberal kvinna!

Agneta sa...

Ja verkligen. Känns otroligt roligt att Birgitta nu kliver in på en ny politisk arena. Även om det blir tomt utan henne i riksdagsgruppens arbete.

Ulf Larsson (FP) sa...

Det var ju egentligen bara en tidsfråga innan Birgitta skulle få plats i regeringen. Jag hoppas verkligen att hon blir alltför hämmad som minister.

Agneta sa...

Ulf - ja, och nu har det skett. Fast visst är den nya rollen mindre "fri", många hänsyn måste tas - å andra sidan finns ju ökade möjligheter att få saker genomförda. För- och nackdelar. Förutom realpolitiken så blir Birgitta en fantastiskt karismatisk minister och jag är säker på att hon, inte minst massmedialt, kan lyfta intresset för många viktiga frågor som annars hamnat i skymundan.

Marias funderingar sa...

Visst är det underbart att hon, Birgitta blev utnämnd.
Tyvärr för oss i Falköping då hennes besök ställdes in.. men som min ytterst kloka dotter sa: En vinst för Sverige även om det blev en förlust för lilla Falköping!

OCH du kommer ju!!

VARMT Välkommen hit!!
Kram/M

Agneta sa...

Maria - härligt med kloka döttrar. Och dito söner. Ser fram emot att komma till er och do-the-Falkoping! Kram, @

Ulf Larsson (FP) sa...

Våra ministrar planerar att möta västeråsarna i samband med Liberala riksmötet 13-14 mars. Det är lysande att våra duktiga statsråd Birgitta, Jan och Nyamko får möta väljare på stan.

Anita Lilja-Stenholm sa...

Härligt, härligt som Björn Skifs sjunger ...men farligt,farligt ..för nu får; sexhandlare¨, PÅven med flera se upp. för nu kommer Europa få en riktig match med en stark, kunnig och oerhört drivande kvinna. Hon är en tillgång för hela mänskligheten; kvinnor, män, barn - Försvarar rätten för oss alla att få våra mänskliga rättigheter tillgodosedda!

Agneta sa...

Anita - javisst är det härligt!