tisdag 15 juni 2010

Unga bloggar om Högtryck

Matilda Engman (Viksängskolan), Jolanda Kaya (St Ilian) och Bastian Westerström (Gideonsberg) ingår i bloggredaktionen som ska bevaka Högtryck i Västerås. De har just gått ut 9:an och detta är deras sommarjobb.
Hur härligt låter inte det?! Och vilken möjlighet att påverka. Att kommunicera. Att utvecklas. Tre ungdomar med höga förväntningar - och som aldrig träffats tidigare men nu ska arbeta ihop.

Igår startade de med en utbildning i journalistik som Robert Klåvus från IDA höll i.

Och jag fick lov att vara med en stund och prata om mina erfarenheter från reklambyråtiden; Vad fångar intresset? Vilka infallsvinklar kan man ha? Hur samspelar bild och text?

Jag fick också läsa texten från en intervju som de hade gjort på förmiddagen.
Och vilka talanger! Det ska bli så intressant att följa deras blogg under veckorna framöver.

Högtryck startade förra sommaren och är Västerås stads fritidsgårdars sommarverksamhet till ungdomar 13-16 år. Ett fullspäckat sommarprogram med film, äventyr, friluftsliv, dans, forsränning, låtskrivande, teater, badresor, krocket, fiske, lajv och mycket, mycket annat. Inklusive att båtturen till Östraholmen är gratis i sommar för barn och unga mellan 0-16 år.


Högtrycksbloggandet börjar imorgon, på www.fripunkt.se. fripunkt.se är sajten om allt som händer på fritidsgårdarna i Västerås.

Läs också Robert Klåvus artikel på Du & Jobbet.

Inga kommentarer: