måndag 8 mars 2010

En intensiv dag...

...går mot sitt slut. Internationella kvinnodagen, som vi firar för 100:e gången i år.

Västeråsbesök av Hans Backman, riksdagsledamot och Folkpartiets idrottspolitiska talesperson. Hans är en klippa när det ska diskuteras Idrottslyft, elitidrottssatsning och fler idrottstimmar per vecka i skolan. I Folkpartiets idrottsprogram finns många bra förslag. Intressant information och diskussion på Walthers idrottsgymnasium med rektor, medarbetare och elever. Drygt 130 elever och 16 i drotter. Samhällsprogrammet i botten - och idrotten därutöver. Tufft! Fokuserade ungdomar!

Lunch och diskussion på Rocklunda med företrädare för några av idrottsföreningarna i Västerås. Stolt över detta engagemang blir jag. Härligt att bo i en idrottsstad. Snabbsnack i mindre grupp - om bl a momsen för ideella föreningar. Folkpartiet vill klara denna utifrån de EU-krav som finns men utan att fördyra och försvåra för idrottsrörelsen. En del jobb kvar för att nå dit. Blir dock inget förslag denna mandatperioden.

Uppdatering av Björn Nordén och medarbetare om YOU - där företag, arbetsförmedling, högskola, staden och unga jobbar ihop för att lösa undomsarbetslösheten. Helt rätt tänkt.

Några mail och några samtal. Två snabba intervjuer - en om Barnkonventionen som svensk lag och en om Folkmordet 1915.

Trevligt samtal med Malin Gabrielsson i bilen upp till Fagersta. Jämställdhetssamtal på biblioteket i Fagersta. Föräldraförsäkring, löner, attityder, förskolan, genusbudget, företagande, RUT och ROT, rosa-och-blått, barnkläder, våld mot kvinnor. Och mycket mycket mer hann vi prata om. Och nu är dagen snart slut. Hann svara på dotternas sms också.

Inga kommentarer: