onsdag 3 mars 2010

(s) använder själv RUT - som de vill ta ifrån andra

Nu granskar Aftonbladet att flera ledande socialdemokrater har använt sig av skatterabatten för hushållsnära tjänster. Som ju de själva =(s) vill avskaffa om de vinner valet.

"Det innebär en lindring i vardagen", säger t ex Leif Pagrotsky i artikeln.
Ja, just det.
Och den lindringen behöver komma många människor tillgodo.
Inte bara rika.

Mona Salin tycker inte att det finns något trovärdighetsproblem med att s-toppar använder RUT-rabatten. Det tycker däremot Ulf Bjereld som är medlem i den socialdemokratiska Broderskapsrörelsen i en artikel i SvD. Han menar att det blir ett politiskt problem när det visar sig att toppsocialdemokrater använder RUT-rabatten - för då faller rättviseargumentet tillbaka på (s)och man framstår som en del av överheten/överklassen, vilket man inte vill.

Och Lena Mellin är rätt hård i sin dom och tycker att man bör leva som man lär.
"När det finns ett par kronor att spara sitter ideologin inte särskilt djupt", skriver hon.

Mona Salin ser inte heller något formellt fel med att partikollegorna använder sig av RUT. Och det är det väl inte heller - alla har givetvis rätt att använda sig av de regler som finns. Däremot tycker jag att det är fel att inte unna andra det som man själv tycker är bra.


En betydande majoritet av svenska folket vill ha kvar avdraget för hushållsnära tjänster, enligt en undersökning från Novus Opinion. Så detta är en reform som har folkligt stöd.

4 kommentarer:

Lev liberalt sa...

S är verkligen ute och cyklar.

Tror de att väljarna inte förstår att sossar och vänsterpartister på toppositioner har råd med hemhjälp utan RUT?

Tar de bort RUT och ROT blir det såna som jag som blir lidande och jag har långt ifrån en topplön som Lars Ohly och Mona Sahlin har.

Städa gör jag själv men när sotarna var här blev jag toppenglad att jag endast behövde betala hälften av vad tjänsten egentligen kostar.

Vi kommer att vinna valet eftersom folk inte vill ha kommunister i regeringsposition och nu har Ohly tagit över och hörs mest. Det är bra för det skrämmer bort S väljarna.

Dessutom säger MP ingenting alls vilket betyder att de tänker om ifall de har gjort ett klokt val när de anslöt sig till en substanslös politik.

Ha det bra

Agneta sa...

Ja, jag tror att detta beslut tydliggör för en hel del människor att en rödgrönpolitik kommer att innebära försämringar i vardagen för många människor - och då även många av dem som oppositionen ofta säger sig värna om.
Tänk dig om de tar bort jobbskatteavdragen - undrar hur de i så fall ska förklara för ett vårdbiträde att hon/han kommer att få ut ungefär 1400:- mindre (cash!) i plånboken. Varje månad.

Lev liberalt sa...

Jag sa ju, ingen substans, ingen betänklighet, bara prestige.

Agneta sa...

Ja, du har rätt.