Igår presenterade Fredrik Malm, Gulan Avci och Ismail Kamil 10 krav för Kurdistan.
Grunden är att Folkpartiet ser hela Kurdistan; i Iran, Irak, Turkiet och Syrien. Vi skiljer inte på kurderna beroende av vilken del de bor på.
Det är viktigt att inte tumma på kraven på Turkiet i medlemsskapsförhandlingarna med EU - Köpenhamnskriterierna ska följas till punkt och pricka. Folkpartiet är kritiska till att en del EU länder förespråkar priviligerat partnerskap.
Folkpartiet står bakom EU och FN:s sanktioner mot Iran. Men den gröna rörelsen behöver stödjas från omvärlden. Vi ska kunna använda biståndspengar för att stödja kurdiska och andra grupper som kämpar för demokrati och mänskliga rättigheter.
Vi stödjer arbetet med de grundläggande mänskliga rättigheter och vill se nolltolerans mot hedersvåld och kvinnoförtryck. Kraven behöver öka på Syrien för att ge kurderna i landet medborgarskap.
Idag har vi honörskonsolat i Erbil/Hewler i Kurdistan i Irak, detta har
aldrig intträffat tidigare. Folkpartiet vill göra det till en permanent och
riktig konsulat.
onsdag 15 september 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
6 kommentarer:
Grymt initiativ, lycka till med detta!
William; Tack. Ja, detta är riktigt bra. Tydligt, konkret och väl genomtänkt.
jag kallar detta för dubbelmoral folkpartiet!! under er regeringstid har Sverige skickat tillbacka fler kurder än någonsin till respektive land de kommit ifrån . Jag känner flera familjer som kommer ifrån iranska delen och inte har fått uppehållstillstånd och som skall skickas till ett "demokratiskt" Iran som det står på beslutsbrevet!! skärpning här!! sluta luras!!!!
William; kul att träffa dig på stan idag. Nu blir det andra som får driva frågorna som rör kurderna vidare. Fredrik Malm kommer ju fortsätta i riksdagen och han är ju en av frontfigurerna i detta arbete.
en kurdisk tjej; om det är fler som utvisats än tidigare vet jag faktiskt inte om det stämmer. Men jag är den första att beklaga de utvisningar som sker till områden/länder som inte är säkra för den avvisade. Dock är det inte så att politiker får blanda sig i bedömningarna av de enskilda personernas ärenden, det är Migrationsverket som fattar de besluten.
Kul initiativ, och roligt att det uppmärksammas här. Det var väl just därför som du röstade ner erkännandet av det kurdiska folkmordet...
Skicka en kommentar