torsdag 23 september 2010

Tack-och-bubbel-i-glasen

Har haft en så fin kväll tillsammans med mitt återvalsteam - och andra som på många olika sätt har stöttat mig både under de senaste fyra åren och nu i valrörelsen.

Ledsamt så klart att inte nå målet. Men ändå innehöll kvällen massor av skratt. Och mindre av tårar. Och så härligt, att även om inte alla hade träffat varandra förut så fanns det inte en besvärad eller tyst sekund. Och jag påmindes så tydligt om att livet innehåller så mycket mycket mer än politik. Vänskap. Konst. Design. Musik. Innerlighet. Nokia må förlåta - men connecting people är som allra bäst live, runt ett köksbord i Västerås.

Tack för alla fina blommor. Tack för böckerna. Tack för chokladen.

Tack alla i återvalsteamet som inte kunde komma ikväll. Ni som är sjuka. Ni som är i USA. Och i Italien. Ni som är på Bokmässan (och ni är många - även om inte alla hade åkt dit tillsammans). Ni som var tvungna att prioritera jobbet. Ni som var på styrelsemöten, ni som passade barnbarn och ni som hade match. Tack inte minst till Jimmy och hans medarbetare i Stadshusrestaurangen för den goda plocke-maten.

Tack alla ni som inte varit med i återvalsteamet men som hört av er med mail, brev, sms, kort, Facebook-meddelanden, blogginlägg, blommor och samtal. Partiledare (tack Jan - dina ord kommer jag att bära med mig), ministrar, Folkpartistiska riksdagskollegor, politiker från olika politiska nivåer från (nästan) alla andra partiet, liberaler i hela landet (och några från andra länder också för den delen), MR-organisationer, handikapporganisationer, invandrarföreningar, idrottsrörelsen, tidigare arbetskamrater och medarbetare. Ja, alla vänliga människor från i stort sätt alla håll och kanter i livets brokiga väv. Er som jag känner och er som jag inte ens visste hade följt min politiska gärning.

Jag brukar nog inte använda överord så ofta, men jag kan inte annat säga än att jag är helt överväldigad. Över all värme, uppskattning och omtanke som jag fått de senaste dygnen. Som betyder oändligt mycket mer än jag tror att någon kan ana. Så trots att jag sagt att jag måste få vara ledsen och besviken ett tag, så är jag just nu här ikväll, istället uppfylld av känslan av att vara lyckligt lottad.

Tack för att ni fått mig att flytta fokus.
Från: det som jag nu inte kommer att uträtta i riksdagen den kommande mandatperioden.
Till: det som jag varit med att påverka de gångna fyra åren. Och att jag varit sann mot mig själv och det jag vill representera.
Det är klart att det är det som i slutändan betyder något.

19 kommentarer:

LenaE sa...

Lycka till med nästa projekt, vad det än må vara…
: ) / Lena E (Ellens Byrålåda)

Malinka P. sa...

vi har ju inte känt varandra så länge, men jag hoppas att du känner dig stolt över din gärning, kan se tillbaka på tiden som gått med glädje och att det kan ge dig styrka att gå framåt med glädje. och jag är övertygad om att det du åstadkommit gjort skillnad för många och hos många.

så hoppas jag givetvis att vi möts igen :)

ta hand om dig så länge!

Anne-Marie Ekström sa...

Agneta. Jag förstår precis hur du känner dig. Jag har varit med om det. Vi fick inget mandat den gången men min medtävlare fick fler kryss. Den här gången gick det inte heller varken för henne eller för mig. Anna föll på målsnöret kan man säga. Det politiska livet är ju en berg- och dalbana och inte alltid rättvist.
Du har all rätt att vara ledsen och besviken. Men det går över. Även om jag gärna hade velat ha en ny period i riksdagen så tänker jag att det är få förunnat att få uppleva att vara riksdagsledamot.
Alla människor man mött. Alla platser man sett.
Vill du prata med någon som vet hur det känns får du gärna höra av dig. Kram så länge
Anne-Marie Ekström

Ingrid Agerskans sa...

Agneta, du har betytt mycket för många och vågat stå för dina åsikter och synpunkter. Du har kämpat för de som bäst behövde det och gjort det på ett ödmjukt sätt. Att du har lyckats förbli dig själv under alla år tyder på en inre styrka som är beundransvärd!
Jag är övertygad om att den kommer att ge dig nya stora utmaningar!
Kram,Ingrid

Lars-Erick Forsgren sa...

........ och fortsätt blogga och delge oss dina tankar.
Och kom ihåg att när din riksdagamail inte funkar. Ge oss din nya!

B-O Gavne, Vasteras sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Agneta sa...

Lena; tack. Ska bli spännande att se vad framtiden har i sitt sköte. Ska bara sura klart först - sen blir det till att kavla upp och se var jag kan göra nytta.

Agneta sa...

Malinka; tack. Klart vi kommer ses. Om inte för något annat syfte än att jag måste få frossa i dina foton.

Agneta sa...

Anne-Marie; trist att det inte blev något mandat hos er. Med sd i riksdagen behövs det sannerligen många, starka och rakryggade liberaler som motvikt. Ha det gott så ses vi säkerligen i något sammanhang framöver.

Agneta sa...

Ingrid; tack för vänliga ord - de värmer sannerligen. Låt oss hålla kontakten och försöka ses under vintern. Jag kommer att ha kvar mitt mobilnr, så det är bara att ringa om du har tid för en lunch eller fika.

Agneta sa...

Lars-Erick; får se om jag fortsätter blogga, har inte bestämt ännu. Dock här det helt säkert att jag kommer att fortsätta att läsa din blogg med stort intresse. Mitt mobilnr behåller jag - och ska se till att du får min nya mailadress så småningom.

Agneta sa...

B-O; jag tänker inte låta min blogg bli en soptipp där du kan slänga ur dig personliga anklagelser mot Roger Haddad eller någon annan. Det gäller generellt och är inte kopplat till dig. Den typen av uttryck för det "fria ordet" får du (och andra) ge uttryck för på andra ställen än min blogg. Därför kommer jag även ta bort detta ditt andra inlägg. Däremot har jag aldrig tagit bort någon kritik som gäller mina åsikter. Har du den typen av invändningar, utan invektiv och smutskastning, så är du välkommen med dem.

B-O Gavne, Vasteras sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
B-O Gavne, Vasteras sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Vahagn Avedian sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Michael Gajditza sa...

Hej Agneta!

Jag beklagar djupt att riksdagen mister liberala röster som din och Camillas. Ditt arbete för att få barnkonventionen till svensk lag har varit inspirerande och jag hoppas att du fortsätter din politiska gärning i någon form.

Som du säkert vet så håller ett liberalt alternativ på att formas och jag är övertygad om att du där skulle kunna finna en politisk plattform.

Det finns många sanna socialliberaler som idag känner sig både vilsna och överkörda och det faktum att det liberala inslaget nu minskar ytterligare i riksdagen kommer inte att göra situationen bättre för alla dessa människor.

Som Västeråsare har jag följt vad du sagt och gjort och om jag ställer det mot Haddad så vinner du i mina ögon med hästlängder.

Jag har därför numera ännu svårare att förstå vad som händer i Folkpartiet men jag har med intresse noterat att man slutat använda hela partinamnet som om jag inte minns fel är Folkpartiet liberalerna. Det säger egentligen det mesta om vilken väg partiet har valt att gå.

Lycka till i framtiden vad du än bestämmer dig för att göra!

Vänliga hälsningar

Michael Gajditza

Agneta sa...

Michael; tack för dina mycket vänliga ord om min politiska gärning. Jag sätter nu punkt för partipolitiken men säkerligen kommer vi att höra av varandra i andra sammanhang. Jag kommer även fortsättningsvis med intresse läsa din blogg. Lev väl.

Agneta sa...

Vahagn; jag har enligt ditt önskemål tagit bort inlägget från bloggen och svarar dig via mailen.

Anita Lilja-Stenholm sa...

Hej min vän! Har inte landat ännu i saknaden efter dig! Det är tyst nu från Västmanlands FP bänk i riksdagen. Jag har så många fina minnen i klipparkivet från gemensamma aktiviteter och debatt-artiklar. Minns med värme din generositet att dela ordet i tidningsspalterna m.m.Det har blåst snålt i partiet och främst i Västerås och Västmanland. Jag har också fått mitt slag av sleven. Men som sagt ...Det är inte i medvind utan i motvind som en drake stiger... Kram och varmt lycka till i framtiden med allt som du kommer att göra! Anita Lilja-Stenholm